Bibliotheek

Lezen en voorgelezen worden is hartstikke gezond! Op de eerste plaats werkt lezen vooral erg ontspannend. Het geeft uw kind een kijkje in een compleet andere wereld. Spannend, avontuurlijk, vrolijk en vol fantasie! Boeken lezen stimuleert de verbeeldingskracht en dat zorgt ervoor dat uw kind helemaal weg kan dromen bij een verhaal. Daarnaast is lezen goed voor een nog een héleboel andere dingen: het oefenen van de concentratie, het uitbreiden van de woordenschat, sociale vaardigheden en ga zo maar door. 
 
Als school willen we lezen en voorlezen natuurlijk zoveel mogelijk stimuleren. Daarom is het mogelijk om op school gratis boeken te lenen. Met een biebpasje kan uw kind terecht in de bibliotheek op school en in alle andere vestigingen van Bibliocenter in Leudal, Maasgouw, Nederweert en Weert.    
 
Als uw kind nog geen biebpasje heeft, kunt u een gratis pasje aanvragen bij juf Ineke (groep 3/4b) of juf Nicole (groep 1/2b). U krijgt dan een formulier mee dat u ingevuld weer mee terug neemt. Dit formulier kunt u aan de eigen leerkracht geven, die zorgt dat het op de juiste plek terecht komt.
Of u kunt het formulier hier zelf uitprinten en invullen.
Vervolgens krijgt u van ons een pasje waarmee uw kind boeken kan lenen. 

Kinderen waarvan de pasjes kapot of kwijt zijn, kunnen contact opnemen met Marianne van Grosveld van Bibliocenter (tel. 088-2432016). Pasjes die kapot zijn worden kosteloos vervangen, pasjes die kwijt zijn worden voor een vergoeding van €2,50 vervangen.